Dier
- Aquaristiek -
- Huis & Tuin -
- Hengelsport -

BiaBed

BIA Bed Original, hygienisch, comfortabel en gebruiksvriendelijk

De BIA Original wordt al meer dan 50 jaar met de hand gemaakt door het Zweedse BIA AB. Het ontwerp heeft zichzelf door de jaren bewezen als het meest comfortabele, hygiënische en gebruiksvriendelijke bed. Het model is tijdloos en doordacht. Het BIA Bed wordt aangeraden door de dierenarts voor honden met een allergie.Jouw beste vriend of vriendin rust volledig uit en staat als herboren op, klaar voor actie!
 

BIA Bed kern

Een hond slaapt 12 tot 14 uur per dag, en een kat zelfs 16 uur. Daarom moet hun rustplaats comfortabel en van hoogstaande kwaliteit zijn. De rustplaats moet een veilige plaats bieden, waar de hond zich rustig kan terugtrekken en uitrusten. De kern van alle BIA Bedden en Matrassen bestaat uit freonvrij polyether, klasse 1. Dit houdt in dat het materiaal is goedgekeurd voor direct contact met baby’s en kleine kinderen. Dit polyether zorgt voor de juiste gewichtsverdeling van de gewrichten en voorkomt aanraking met de (harde onder-) grond. Het helpt blessures in de vorm van doorligplekken en leggers te voorkomen. Het polyether isoleert optrekkende kou. De opstaande rand geeft steun aan de rug en voorkomt dat je hond op de tocht ligt. Een hond wil graag de omgeving observeren en het gezin beschermen. Daarbij kan hij de opstaande rand goed gebruiken om hier z’n koppie op te leggen. De opstaande rand en de bodem van het bed vormen één geheel. Geen verschuivende onderdelen of korrels. Hierdoor biedt het de perfecte ondersteuning voor het lichaam tijdens het rusten en zorgt het voor stabiliteit. Deze stabiliteit van het bed geeft rust en vertrouwen aan jouw hond.

Waarom kunstleer?

Het BIA Bed is als één van de weinige hondenbedden, goed en eenvoudig te reinigen. Bij honden met huidproblemen en bij allergische reacties wordt het BIA Bed aanbevolen door dierenartsen. Het hoogkwalitatieve kunstleer is vrij van giftig lood. Bijkomend voordeel is dat de stevige, kunstleren hoezen afritsbaar zijn en dus gemakkelijk te vervangen. In de kunstleren hoes met platte en gladde stiknaden kan het ongedierte zich niet verstoppen. Anti vlooienmiddelen zijn onnodig. De echte naam van kunstleer is polyurethaan. Polyurethaan is stof die met een speciale coating de uitstraling en gevoel van leer krijgt. De bewerking van echt leer is een zware belasting voor het milieu. Hierdoor wordt kunstleer steeds meer gezien als de beste vervanging voor echt leer. De auto-industrie is hier een goed voorbeeld van. Meer en meer vraagt de consument om leervervanging voor stoelen en afwerking, waarin de autofabrikanten meegaan. Nog een voordeel van kunstleer is dat het veel diervriendelijker is dan leer. Leer is tenslotte van een levend dier afkomstig.Bij BIA AB werd meer dan 50 jaren geleden deze keuze al gemaakt voor de BIA Bedden en BIA Matrassen.

Wil je een model bestellen bij ons? Kijk gerust op onderstaande website, en informeer ons naar onze scherpe prijzen.

Klik hier voor het te bestellen product en mail of bel ons gerust.

Sorteer op:
Sorteer op:
1611